Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Gratis verzending vanaf 99,-
  • Voor 23:59 besteld? Volgende dag bezorgd!

Speedbox

Filters

Speedbox

Iedereen weet wat dozen zijn, maar nog niet iedereen kent autolock dozen. Daar moet verandering in komen vinden wij. Deze dozen leveren een tijdsbesparing op en werken een stuk gemakkelijker dan de traditionele Amerikaanse vouwdoos. Deze traditionele kartonnen doos, ook wel fefco 0201 genoemd, heeft twee korte flappen en twee lange flappen. Eerst worden de korte flappen ingevouwen en vervolgens de lange. De doos wordt volgens met tape dichtgeplakt.

Meerdere autolock dozen per dag

Het proces van het dichtvouwen en dichtplakken van zo'n standaard doos is niet heel complex. Toch kost het dichtmaken van meerdere van dit soort dozen per dag toch best wat tijd. Met één doosje ben je misschien tien seconden bezig, maar wanneer je elke dag honderd dozen dicht moet maken, duurt dit per dag dus al 1.000 seconden. Omgerekend is dit dus bijna twintig minuten. Op een drukke dag in het magazijn kunnen deze twintig minuten je heel wat waard zijn. Onze autolock dozen lossen deze kostbare tijdsverspilling op. De dozen zijn voorzien van een bodem die automatisch sluit. Wanneer je de doos open vouwt, sluit de bodem automatisch. Deze bodem is extra stevig omdat deze uit een dubbele laag bestaat.

Geen tape meer nodig voor autolock doosjes

Kartonnen dozen worden normaal gesproken met tape dichtgeplakt. De tape wordt (vaak met een tape dispenser) over doos geplakt en vervolgens afgesneden. Ook dit kost natuurlijk weer tijd. Daarnaast is het zo dat tape vanwege de stijgende grondstofprijzen steeds duurder wordt. Tape is gemaakt van plastic en plastic wordt weer gemaakt van aardolie. Doordat aardolie steeds duurder wordt, wordt ook de verpakkingstape duurder. De autolock dozen lossen dit probleem op. Je hebt hier namelijk geen tape voor nodig. Op de doos zit een plakstrip. Op deze plakstrip zit een kleefband. Deze band trek je er eenvoudig af en vervolgens kan de doos dichtgeplakt worden. Je hebt dus geen tape of tape dispenser meer nodig. Dit scheelt natuurlijk ook weer ruimte op de inpaktafel in het magazijn.

Autolock dozen in verschillende maten

In het magazijn liggen soms wel honderden of duizenden verschillende artikelen. Omdat niet elk artikel dezelfde afmetingen heeft, zijn er verschillende formaten dozen nodig. Alles in een veel te grote doos stoppen is namelijk niet handig. Dit zorgt ervoor dat de verzendkosten toe gaan nemen. Daarnaast is er dan extra beschermingsmateriaal nodig en is dit onnodig belastend voor het milieu. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van verschillende formaten dozen. Wij hebben onze autolockdozen in het formaat 160 mm x 130 mm, maar ook dozen van 400 mm x 260 mm. Tussen deze twee maten zitten nog vijf verschillende maten dozen.

Volume van de doos

Wel is het zo dat autolock dozen een nadeel hebben. Doordat deze een dubbele bodem hebben, kunnen deze niet zo plat opgevouwen worden als een fefco 0201 doos. Vanwege deze dubbele boden hebben deze dozen meer volume. Hierdoor gaat er minder stuks op een pallet en hebben deze dozen dus meer ruimte nodig in het magazijn. Gelukkig kan je bij ons ook in kleine aantallen bestellen. Heb je dus niet zoveel ruimte in het magazijn? Dan is het ook mogelijk om in kleinere aantallen geleverd te krijgen.

Autolock bodem met dubbele laag

Het voordeel van de autolock boden is dat de onderkant van de doos hierdoor voorzien is van een dubbele laag. Dit gaat ook diefstal tegen. De dozen maak je aan de onderkant niet gemakkelijk open en het is heel snel te zien dat de doos eerder is opengemaakt. Een standaard doos welke met tape is gesloten, kan na het openen eenvoudig weer dichtgeplakt worden. Dat is bij deze speedboxen niet het geval en hierdoor zal diefstal verminderd worden.

Packfix verzenddozen 

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe gemakkelijk een packfix doos te vouwen is. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »