Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Gratis verzending vanaf 99,-
  • Voor 23:59 besteld? Volgende dag bezorgd!

Noppenfolie

Noppenfolie

Waar wordt noppenfolie voor gebruikt?

Het materiaal is divers en zeer flexibel. Het verpakkingsmateriaal wordt vaak gebruikt om te beschermen en te isoleren. In het kunststof materiaal worden halve bolletjes met lucht gevuld die de breekbare voorwerpen kunnen beschermen. Deze bolletjes dienen als schokdemper en vangen de harde klappen op tijdens transport. Onze standaard (en meest verkochte) rollen folie hebben een dikte van 70 my, hierdoor is het materiaal erg flexibel en tegelijkertijd sterk genoeg om uw spullen goed te beschermen. Voor isolatie wordt er vaak gebruik gemaakt van noppenfolie met grote noppen. Deze rollen hebben een dikte van 150 my.

Een duurzaam verpakkingsmateriaal

Noppenfolie is een duurzaam verpakkingsmateriaal en is 100% recyclebaar. Het is geen wegwerpproduct, zoals bij veel andere verpakkingsmaterialen het geval is. Sterker nog: het materiaal kan meerdere keren worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je de folie voor de lange termijn ook voor andere zaken kunt gebruiken. Naast het verpakken van goederen, wordt de folie ook gebruikt als opvulmateriaal in een doos. De folie vangt namelijk de zware klappen op tijdens een transport en zorgt ervoor dat artikelen niet verschuiven. Een tip: breng uw klanten zoveel mogelijk om de hoogte van de mogelijkheid om het materiaal opnieuw te gebruiken. Wij hebben namelijk vaak gezien dat gebruikte folie wordt weggegooid terwijl er een nieuwe rol klaar staat om afgescheurd te worden.

De bubbelfolie is geschikt voor meerdere doeleinden

Het verpakken van fragiele goederen wordt op verschillende manieren gedaan. Ons assortiment bestaat daarom uit verschillende verpakkingsmaterialen als dozen, folies, omsnoeringsband en verpakkingstape. Toch is noppenfolie nog steeds één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. De noppen in de folie dienen als schokdemper en vangen de zware klappen op tijdens transport. Het materiaal is dus geschikt om fragiele en gevoelige goederen te verzenden. De folie met toevoeging dient als extra beschermlaag tijdens transport. Vaak wordt deze folie gebruikt voor uiteenlopende zaken, waarin de eisen van veiligheid vaak een belangrijkere rol spelen dan bij het gebruik van standaard folie op rol.

Noppenfolie gebruiken als isolatiemateriaal

Verpakkingsmateriaal in de vorm van bubblewrap is niet alleen geschikt voor het verpakken van goederen maar ook ideaal om mee te isoleren. Noppenfolie kopen met als doel isolatie is helemaal niet gek, deze wordt tot stand gebracht doordat er hoog volume lucht vastgehouden wordt in de luchtkussens. Dit is een allesbepalende factor voor het isoleren van ruimtes. De meest eenvoudige methode is om het materiaal tegen een ruit aan te plakken. Warmte kan via methode moeilijk ontsnappen, noppenfolie in combinatie met thermopane ruiten is de oplossing om eenvoudig flink te besparen. Het enige nadeel van noppenfolie is dat het uit meerdere lagen bestaat wat de folie ondoorzichtig maakt. Het inpak materiaal kan tevens gebruikt worden voor het beschermen van planten en bomen tegen vrieskou. Mocht je nog een stap verder willen gaan in het isoleren kan je gebruik maken van onze speciale noppenfolie met aluminium, dit product is speciaal ontwikkeld voor het isoleren. De laag aluminium die in de folie verwerkt zit heeft een hoge reflectiewaarde, kortom warmte wordt gereflecteerd. Dit in combinatie met de vaststaande lucht zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde. Dergelijke noppenfolie met aluminium wordt ook veel gebruikt voor het verpakken van (diep)gevroren voedsel. Noppenfolie is dus een zeer geschikt product om de warmte tijdens de wintermaanden vast te houden, in de lente kan de folie weer opgeborgen worden om later weer gebruikt te worden. Kortom noppenfolie kopen om te isoleren is zo gek nog niet.

 

Te verkrijgen in verschillende varianten en formaten

Onze standaard rollen hebben altijd een lengte van 100 meter. Deze folie heeft een dikte van 70 my (sterke kwaliteit). Ben je op zoek naar folie met een grotere dikte? De folie is ook te verkrijgen op een rol van 25 meter met een dikte van 150 my. Naast onze standaard folie, hebben wij ook noppenfolie met toevoeging. Binnen deze categorie hebben wij twee varianten: de noppenfolie met schuimfolie en kraftpapier. De eerstgenoemde combineert twee beschermmaterialen en zorgt voor extra bescherming. Deze folie is zeer geschikt voor het verpakken van geschilderde producten, de gladde schuimfoliekant wordt tegen het geschilderde oppervlak geplaatst en de noppen aan de buitenzijde. Dit zorgt ervoor dat het geschilderde oppervlak onaangetast blijft, daar waar de luchtkussens afdrukken achter laten zorgt het egale schuimfolie ervoor dat de verflaag onaangetast blijft. De folie met een laag kraftpapier is geschikt voor het verpakken van artikelen met scherpe hoeken. Door de laag kraftpapier zullen de hoeken van een schilderij, televisie of andere fragiele goederen in tact blijven, waardoor een mogelijke schade achterwege blijft.

Geen hele rol nodig? Dit zijn onze andere mogelijkheden

Noppenfolie is een ideaal middel om je goederen te voorzien van een sterke laag bescherming. Het kan natuurlijk dat een hele rol wat te veel is. In onze webshop hebben wij daarom ook: luchtkussenzakjes en velletjes folie in een dispenserdoos. De folie per meter heeft een dikte van 70 my en 150 my. De luchtkussenzakjes hebben een dikte van 80 my en de folie in de dispenserdoos een dikte van 75 my. Vraag jij je of hoeveel folie je nodig hebt voor de komende verhuizing? Wij schreven er een artikel over. Het artikel vind je hier!

Noppenfolie kopen? Scherpe prijzen en ruime voorraad

Doordat wij onze verpakkingsmaterialen in grote aantallen inkopen, bent u altijd verzekerd van een vaste lage prijs. Om het verhaal nog completer te maken kunt u tevens profiteren van onze staffelkortingen. Deze kortingen zijn geldig wanneer u in grote aantallen besteld. De prijs per stuk zal dan dalen, waardoor u wederom verzekerd bent van een vaste lage prijs. Heeft u specifieke vragen over onze verpakkingsmaterialen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies. Wij kunnen u altijd voorzien van uitgebreidere informatie en helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

 

Interessante artikelen over noppenfolie:

> De verschillende soorten noppenfolie
> Hoeveel noppenfolie heb ik nodig bij een verhuizing?
> Kunstwerken inpakken
> Hoe wordt noppenfolie gemaakt?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »